Inleiding


--> update: door de dramatische omstandigheden op Brussels Airport hebben we onze vliegtickets omgeboekt voor vertrek vanuit Amsterdam en dit op woensdag 30 maart <--


Van 29 maart tot 05 april trekken we opnieuw, voor de tweede keer, naar IJsland. Vorig jaar boekten we, heel laat, een georganiseerde fly and drive, welke ons vooral langs de west- en zuidkust bracht.
Vanaf de eerste dag waren we al verliefd op dat eiland en het stond dan ook al direct vast dat we er nog zouden naartoe gaan, wat een jaar later dus het geval is.
Nu zijn we ook vroeger begonnen met de voorbereiding en hebben dan ook alles zelf geboekt.
Het is de bedoeling dat we de volledige Ring Road 1 gaan doen, met uitstappen die zullen bepaald worden door de weersomstandigheden en/of de berijdbaarheid van de onverharde wegen.
We hebben inmiddels ook besloten dat we in de zomer 2017, heel uitzonderlijk, de grote plas richting de VS/Canada niet zullen oversteken, maar ook naar IJsland zullen gaan. Dan willen we via de F-wegen het binnenland gaan verkennen. Edit september 2016: dit is ondertussen achterhaald, we gaan immers in februari 2017 terug naar IJsland en in juni/juli 2017 toch weer naar het Noordwesten van de VS.
Maar nu eerst dus nog wat verder een globale kennismaking met dit prachtige eiland.

Uiteraard zullen we opnieuw een blog proberen bij te houden. Wie op de hoogte wil gehouden worden van updates, kan zich hier inschrijven. Ook mensen die op onze vroegere blogs ingeschreven zijn, dienen zich hier te registreren.
2 opmerkingen: