Nabeschouwing

Vorig jaar waren we na onze allereerste dagen in IJsland al helemaal verliefd op dat eiland en dat is na deze reis niet veranderd. Met andere woorden: we komen hier zeken en vast nog terug.

Vóór deze reis hadden we gezegd dat deze een voorbereiding zou zijn op een langere IJslandreis in de zomer van 2017. Nu beginnen we echter opnieuw te twijfelen, en wel om deze redenen:

- we houden enorm veel van de mooie, besneeuwde vulkanische landschappen. Dit, in combinatie met het natuurgeweld dat IJsland te bieden heeft, maakt het voor ons een echte winterbestemming;
- mede daardoor, door de mindere hoeveelheden sneeuw, was deze reis iets minder dan deze van vorig jaar;
- in de zomer heeft men helemaal geen kans op noorderlicht, iets wat we nu opnieuw 2x mochten aanschouwen;
- het viel ons op (vooral langs de zuidkust) hoe het aantal, vooral Aziatische, toeristen toegenomen is ten opzichte van vorig jaar (zelfde vakantieperiode). Toen stonden we bvb bij Black Beach zo goed als alleen, nu werden er ganse bussen aangevoerd. Idem dito bij Gullfoss. We vragen ons dan ook af wat dit moet zijn in de zomer...;
- de prijzen zijn, alleen al door de koersverhouding EUR-ISK met 10% gestegen tov vorig jaar. Maar ook de hotels en het eten wordt er peperduur. Zo moesten we voor het "buffet" (salad bar, 1 soort vis en gemengde warme groenten) in het hotel aan Lake Myvatn 70 (!) Euro betalen per persoon. Een kamer kostte er 123 Euro, maar in de zomer blijkt diezelfde kamer (incl. ontbijt) er zomaar eventjes 300 (!!) Euro te kosten voor 1 nacht.

Conclusie: we wachten nog even af waar de zomervakantie van 2017 ons naartoe brengt, maar meer dan waarschijnlijk gaan we eind januari, begin februari terug naar...IJsland...

Bedankt aan iedereen voor de reacties via verschillende kanalen en we zien jullie graag terug voor onze volgende VS-reis vanaf 21 juni 2016: Kalaman's Travelblog Juni 2016.

Ondertussen worden de blogs van zowel het zuidwesten in januari als deze blog verder bijgewerkt met heel wat foto's en video's.

Ook op onze FB-pagina posten we heel wat foto's van bijzonder landschappen: https://www.facebook.com/kalamanphoto/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten