06 april 2016- Keflavik - Amsterdam - Huis


06 april 07:50 - 13:00 Keflavik (KEF) - Amsterdam (AMS)  FI506  - Flying time 3u10  B757-200

We staan om 4u45 op want zoals in zowat alle hotels bij de luchthaven kan men ook hier al vanaf 4u ontbijten. Een ontbijt dat overigens ook weer heel uitgebreid is.
Het grootste deel van de vluchten naar het Europese vasteland vertrekt hier 's morgens vroeg en het is dan ook al behoorlijk druk als de shuttlebus ons afzet bij de luchthaven.
Alles verloopt echter bijzonder vlot (ook hier overigens geen extra security te zien) en om 6u zijn we al door alle controles. 
De luchthaven van Keflavik is, mede door de exponentiële stijging van het aantal toeristen dat naar IJsland gaat, voortdurend aan het verbouwen en uitbreiden en is, nu al, een bijzonder aangename luchthaven met tal van winkels en eetgelegenheden.
De tijd vliegt dan ook voorbij en om 7u15 begint met met boarden. Het vliegtuig zit, in tegenstelling tot op de heenvlucht, verre van vol en we hebben dan ook 3 stoelen voor ons 2.

We blijven nog even wachten op 14 passagiers die van de VS komen en die een verbindingsvlucht hebben naar Amsterdam.
Het is het ene na het andere vliegtuig dat het luchtruim kiest.


We vertrekken opnieuw met vrij heldere lucht en het is ook zo goed als windstil. We kijken naar het eiland waar we de voorbije week andermaal met heel veel plezier verbleven hebben.


Na een vlucht van amper 2u45 minuten landen we, in de regen en bij 9°C, in Amsterdam.

Nadat we onze bagage genomen hebben, gaan we nog iets eten op de luchthaven en nemen dan de bus naar parking P3-Langparkeren.

Na amper 10 km gereden te hebben komen we al in de file terecht en dat zal zo blijven duren tot...voorbij de Kennedytunnel in Antwerpen.
We komen uiteindelijk pas 4u (!) na ons vertrek in Amsterdam thuis aan. Met andere woorden, voor een vlucht van nog geen 3u, zijn we bijna 8u onderweg geweest, pfff....


2 opmerkingen:

 1. Hoi,

  als ijsland fans hebben we onlangs een eigen reisgids geschreven,
  http://www.citygidsen.be/ijsland/bestemming-93.aspx


  we hebben een zo zorgvuldig mogelijk document proberen maken, dat gratis ter beschikking is van iedereen die naar Ijsland wil gaan, 134 paginas dik

  mvg
  Wouter

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dag Wouter, schitterende gids hebben jullie gemaakt. Jammer dat we die vorig jaar, vóór onze eerste IJslandreis, nog niet hadden...
   Jullie geven heel veel concrete en nuttige informatie. Een dikke proficiat (y).

   Verwijderen